نگرشی به دگرگونی‌های معماری و شهرسازی ایران در دوران مدرنیته

۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۲:۳۷ کد : ۱۷۸۲ رویدادها

نشست تخصصی نگرشی به دگرگونی‌های معماری و شهرسازی ایران در دوران مدرنیته صبح روز دوشنبه 21 خرداد جاری با سخنرانی دکتر علی کیافر در سالن همایش‌های دانشکده معماری و شهرسازی پردیس باغ ملی برگزار شد. سپس پنل تخصصی پرسش و پاسخ با حضور دکتر میترا حبیبی دکتر ناصر برک پور، دکتر محمدرضا رحیم‌زاده و دانشجویان معماری و شهرسازی دانشگاه هنر برگزار شد.

دکتر علی کیافر معمار، شهرساز، پژوهشگر و استاد برنامه ریزی و طرح جامع فضاهای آموزشی در دانشگاه کالیفرنیا و ریورساید ایالات متحده آمریکا است که در این نشست تحولات مدرنیسم در معماری از منظر پدیدآورندگان اثر را مورد بررسی قرار داد.  مدرنیته در ایران و تحقیقاتی که از مواضع مختلف در این خصوص صورت گرفته از مباحث مطرح شده در این نشست بود. همچنین مقایسه‌ای موردی میان مدرنیسم در ایران و مدرنیسم در غرب و تغییراتی که در بخش‌های گوناگون اقتصادی و اجتماعی و همه ابعاد زندگی بشر به‌وجود آورده، مطرح شد. تغییراتی که در غرب کاملاً تدریجی و متأثر از همه زیرساخت‌ها بوده و همزمان با هم صورت گرفته است. اما در جامعه ایران دچار نوعی انقطاع شده و بنابراین با مدرنیته‌ای آمرانه مواجهیم که درون‌زا نیست و توسط یک حاکمیت مقتدر از بالا به پایین اعمال می شود. به همین دلیل مدرنیته ایران را مدرنیته‌ای ناتمام می‌نامند که به طور کامل اتفاق نیفتاده است. زیرا همه زوایای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی‌اش اتفاق نیفتاده و ضمن دارا بودن ظواهر مدرن، تفکر مدرن را با خود به همراه ندارد.