نخستین نشست رؤسای دانشگاه های هنر کشورهای عضو سازمان اکو به میزبانی دانشگاه هنر برگزار شد

۰۷ دی ۱۳۹۴ | ۱۶:۰۴ کد : ۲۵۶ رویدادها

نخستین نشست روسای دانشگاههای هنر کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) از صبح روز یکشنبه۶ دیماه جاری به میزبانی دانشگاه هنر در محل موزه ملی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه هنر در این نشست که با ابتکار و همکاری مشترک دانشگاه هنر و موسسه فرهنگی اکو برگزار شد روسای ۷ دانشکده و دانشگاه هنری از ۵ کشور عضو اکو حضور داشتند که ضمن ایراد سخنرانی، راهکارها و ابزارهای همکاری های دو و چندجانبه در آینده بررسی و تفاهم نامه های همکاری با دانشگاه هنر امضا شد.

بر اساس این گزارش در این نشست پروفسور مرتضی جعفری رئیس کالج ملی هنر لاهور پاکستان، دکتر عالم فرهاد رئیس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه کابل، دکتر سمینا رئیس خان قائم مقام رئیس مدرسه هنر و معماری ایندوس ولی پاکستان، دکتر دلاور لطیف اف رئیس دانشکده هنرهای زیبای تورسون زاده تاجیکستان، پروفسور یالچین کاراقیز رئیس دانشگاه هنرهای زیبای معمارسینان ترکیه، دکتر جمشید غنی زاده رئیس دانشکده صنعت تصویری و دیزاین تاجیکستان و پروفسور ماماشاریپ کتونوف رئیس دانشگاه دولتی فرهنگ و هنر قرقیزستان، ضمن معرفی اجمالی دانشگاه مربوطه و دستاوردهای هنری و فرهنگی شان بر تحکیم روابط فی مابین فرهنگی و هنری تاکید کردند.

در ابتدای این مراسم دکتر اکرمی رئیس دانشگاه هنر و دکتر افتخار حسین عارف رئیس موسسه فرهنگی اکو به ایراد سخنرانی پرداخته و به میهمانان خوشامد گفتند. سپس پیام دکتر فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران توسط دکتر سالارآملی قرائت شد. همچنین دکتر ابراهیم رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه کشورمان سخنانی را ارائه نمودند. دکتر سید ضیا هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز از دیگر سخنرانان این نشست بودند.

همچنین رئیس شورای شهرتهران(مهندس مهدی چمران) و روسای دانشگاههای علامه طباطبایی(دکتر حسین سلیمی) و هنر شیراز(علیرضا عسکری) در سخنانی لزوم توجه به ارتباطات فرهنگی و تعامل سازنده میان کشورهای عضو اکو را یادآور شدند. نماینده روسای دانشگاههای هنر اسلامی تبریز، هنر اصفهان و سوره، نماینده دبیرخانه اکو، رایزن های فرهنگی و دیپلماتهای کشورهای عضو اکو نیز در این نشست حضور داشتند.

بنابراین گزارش در این نشست برقرای روابط دائمی و گسترش همکاری میان دانشگاههای هنر منطقه اکو، تقویت همکاری های فرهنگی و آموزشی، تبادلات هنری میان دانشگاههای هنر بر پایه مشترکات تاریخی، تمدنی و فرهنگی و نیز مشارکت در توسعه فرهنگ و هنر معاصر نوین جهان، اعطای بورس های تحصیلی و تبادل استاد و دانشجو، برگزاری کارگاها و دوره های آموزشی، تبادل تجربیات و تخصص ها، انجام طرح های مشترک پژوهشی، برگزاری نمایشگاههای مشترک و...مورد تاکید شرکت کنندگان قرار گرفت.

شایان ذکر است روسای دانشگاههای هنر منطقه اکو در خصوص تشکیل دبیرخانه دائمی دانشگاههای هنر اکو به میزبانی دانشگاه هنر و برگزاری سالانه نشست ها توافق کردند. بر این اساس پروفسور مرتضی جعفری رئیس کالج ملی هنر لاهور پاکستان پیشنهاد کرد نشست سال آینده روسای دانشگاههای هنر منطقه اکو در لاهور پاکستان برگزار شود.