نشست «فضای شهری و حیات اجتماعی»

۱۴ آذر ۱۳۹۶ | ۱۵:۰۳ کد : ۱۳۸۰ رویدادها

نشست «فضای شهری و حیات اجتماعی» صبح روز دوشنبه 13 آذرماه 1396 توسط گروه شهرسازی و زیر نظر معاونت پژوهشی دانشکده معماری و شهرسازی در مکان سالن پژوهشکده دانشگاه هنر برگزار و مورد استقبال جمع کثیری از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاههای مختلف قرار گرفت. این نشست که توسط جناب آقای دکتر حسین خسروی برنامه ریزی  و اعضای پنل را آقای دکتر سید حسین بحرینی، آقای دکتر غلامرضا حقیقت نایینی و خانم دکتر میترا حبیبی تشکیل می‌دادند، آقای دکتر حسین خسروی به ارائه مقاله‌ای تحت عنوان «فضاهای شهری و و حیات اجتماعی زنان» پرداخت. در ارائه اول پس از پرداختن به روند تاریخی حضور زنان در فضاهای شهری ایران، به چالش‌ها، موانع و عوامل موثر براجتماع‌پذیری این گروه اجتماعی در شرایط شهرهای معاصر ایران پرداخته شد. ارائه دوم، تحت عنوان «فضاهای شهری و خصوصی‌سازی» به گرایش و تمایل غالب شهرهای معاصر کشورهای در حال توسعه به گسترش روزافزون مجتمع‌های تجاری و مراکز خرید کلان‌مقیاس پرداخت. آقای مهندس میلاد تفنگچی در این مقاله به مسائل و مشکلات احتمالی منتج از این گرایش شایع و راه‌های برون‌رفت از آن را مورد بحث قرار داد. در ارائه سوم، خانم مهندس شیوا تقوی، به ارائه تحقیقی از متغیرهای کالبدی-فضایی موثر بر میزان اجتماع‌پذیری سالمندان پرداخت. در این ارائه نشان داده شد که چگونه برای سالمندان کیفیت‌های امنیت، تنوع و جذابیت محیط شهری و همه‌شمولی اجتماعی در حضور این قشر آسیب‌پذیر اجتماع در فضاهای عمومی محله و تعاملشان با دیگران تاثیرگذار است. در ارائه آخر خانم مهندس شهره عزتیان به نیازها و خواست‌های کودکان و نحوه مشارکت آنها در فرآیندهای تصمیم‌گیری شهری پرداخت. در بخش نهایی همایش، پس از پرسش و پاسخ، دبیر علمی همایش به همراه دیگر اعضای پانل اقدام به جمع‌بندی مقالات ارائه شده در همایش نموده و خاطر نشان‌ کردند که یک از نکات مهمی که طراحان محیط می‌بایست در مداخلات شهری خود مورد توجه قرار دهند این است که «فضا باید همزمان نیاز همه گروه‌های سنی و جنسی را پاسخ‌گو باشد و نه اینکه صرفا بر نیازهای یک گروه خاص متمرکز بوده و نیاز دیگر افراد را نادیده بگیرد.»