دومین جشنواره نگاه آبی با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد

۰۹ تیر ۱۳۹۷ | ۱۱:۳۱ کد : ۱۸۰۳ اخبار اخبار دانشجویی و فرهنگی

برگزیدگان دومین جشنواره بین المللی عکاسی نگاه آبی با محوریت مسائل زیست محیطی معرفی شدند.

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هنر، آئین پایانی دومین جشنواره بین المللی عکاسی نگاه آبی عصر روز چهارشنبه 30 خرداد با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، محمدرضا تابش نماینده مجلس، مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، شهرام زرگر مدیر تشکل­های علمی و فرهنگی دانشگاه هنر، ساسان کاظمی­نژاد مدیر حمل و نقل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و رایزنان فرهنگی کشور های اوکراین، بنگلادش و بلاروس در محل باغ‌ موزه نگارستان تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان و مهمانان حاضر در اختتامیه جشنواره، گفت: خوشحالیم که با همت دانشجویان، دومین جشنواره عکاسی نگاه آبی که یک فعالیت ارزنده در حوزه محیط زیست، با توجه به اصول و ارزش‌های محیط زیست در کشور است، برگزار شد و ثمرات خوبی از خود به جای گذاشته است.

وی افزود: این جشنواره دو سال است که آغاز به کار کرده و امسال در سطح گسترده‌تر و به شکل بین المللی برگزار شد. همزمان نمایشگاهی از آثار این نمایشگاه در کشور اسپانیا نیز برگزار شد. جشنواره نگاه آبی از آن دست جشنواره‌هایی است که در سال‌های آتی حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت.

در ادامه این مراسم، دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، به سخنرانی پرداخت و گفت: توجه به موضوع محیط زیست توسط کانون‌های دانشجویی اتفاق بسیار خوبی است و نتایجی که این نوع فعالیت ها دارند قطعا برای کشور ما و کره زمین ثمربخش است.

وی افزود: کانون‌های دانشجویی به یقین یکی از موثرترین تشکل‌هایی هستند که در سطح دانشگاه‌ها در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند. یکی از زمینه‌های مهم، مسئله محیط زیست است که خوشبختانه ما در سطح دانشگاه‌های مختلف کانون‌های محیط زیستی دانشجویی زیاد داریم. همه این‌ها توجه نسل جوان و دانشجو و مسئولیت‌پذیری آن‌ها را به اجتماع و کشور نشان می‌دهد. جمعیت دانشجویی همواره در ایجاد آگاهی، جریان‌سازی اجتماعی و ایجاد یک فضای هنرمندانه و با نشاط نقش‌آفرینی داشته و دارد.

در ادامه این مراسم، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران در سخنانی با اشاره به اهمیت توجه به اقلیم نیمه خشک کشور، گفت: در این فلات نیمه خشک باید ادبیات و فرهنگ و ادب متناسب با این اقلیم داشته باشیم، ولی این اتفاق نیفتاده است. به عنوان مثال تهران در گذشته تنوع و تکثر طبیعی هم داشته و تنها تنوع و تکثر فرهنگی نبوده است.

این عضو شورای شهر، ابراز امیدواری کرد که فعالیت‌هایی مانند برگزاری جشنواره نگاه آبی، با هدف‌های مشخصی در سال‌های مختلف و بخش‌های مختلف خود، نقش موثر خود را به بهترین نحو در جامعه ایفا کنند.

دکتر ساسان کاظمی‌نژاد مدیر بهینه سازی مصرف سوخت در حمل و نقل طی سخنانی به اهمیت مصرف بی رویه و افسارگسیخته انرژی در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: براساس سیاست‌های مدیرعامل جدید شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت فرهنگ‌سازی و حمایت از فعالیت‌های فرهنگی در زمینه مصرف بهینه انرژی اولویت اصلی این شرکت قرار گرفته است.

دکتر کاظمی نژاد اظهار داشت: براساس آخرین آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۶ کشور ایران در خصوص شدت مصرف انرژی دارای رتبه هفتم جهان می­باشد که بعد از کشور‌های روسیه، اکراین، ازبکستان، آفریقای جنوبی تایوان و قزاقستان بالاترین شدت مصرف انرژی را دارد.

مسعود مُکاری دبیر جشنواره نیز در سخنانی به هدف از برگزاری این جشنواره پرداخت وگفت: هدف از برگزاری این جشنواره، ایجاد فضای دوستدار محیط زیست در میان دانشجویان و نسل جوان است. این دوره از جشنواره که با استقبال خوب مخاطبان برگزار شد نزدیک به ۶ هزار و ۱۲۰ اثر از ۲۸ کشور، از نقاط مختلف جهان دریافت کرده است. دانشجویان ۲۰۴ دانشگاه مختلف از سراسر دنیا با جشنواره در تعامل بوده اند و این نوید اتفاقات بزرگی در آینده نزدیک را می دهد.  تعداد ۱۲۰ اثر از ۶۹ عکاس ایرانی و ۱۳ عکاس خارجی در نمایشگاه جشنواره در باغ موزه نگارستان به نمایش درآمدند. همزمان با نمایشگاه تهران، نمایشگاهی از آثار ۲۵ عکاس در دانشگاه IE مادرید اسپانیا برپا شد.

همچنین امین مختاری دبیر کانون دایره آبی دانشگاه تهران و دبیر هنری جشنواره طی سخنانی از گسترش این کانون دانشجویی در میان دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور خبر داد و تاکید کرد: سمن (سازمان مردم نهاد) شدن دایره آبی به معنای خارج شدن فعالیت های این کانون از حوزه دانشجویی نیست و برعکس این سمن برای ایجاد پایگاهی مشترک برای این کانون‌های دانشگاهی است و موفقیت‌های دایره آبی به دلیل روح دانشجویی حاضر در این مجموعه بوده است.

در ادامه سخنان ارتباطی زنده با دانشگاه IE مادرید اسپانیا برقرار شد و شاهین جوادی نژاد دبیر بین الملل جشنواره در مادرید، ضمن توضیحاتی درباره تأسیس کانون دایره آبی در دانشگاه نامبرده، از استقبال دانشجویان خارجی از نمایشگاه این جشنواره در اسپانیا خبر داد و همچنین تصاویری زنده از بازدید دانشجویان خارجی از این نمایشگاه پخش شد.

در پایان این مراسم از برگزیدگان جشنواره به شرح زیر توسط مسئولان دانشگاه هنر و تهران و دیگر مسئولان کشوری تقدیر شد:

برگزیدگان بخش اصلی: بابک رستمی؛ داوود ایزدپناه؛ سید علی حسینی فر

برگزیدگان بخش موبایلی: مصطفی غلام نژاد؛ مهدیه سادات صفوی؛ نوید مطریان پور

عکاسان شایسته تقدیر بخش اصلی: محمودرضا معین پور؛ سینا یعقوب پور؛ ساجد حق شناس ناتالیا چوماکووا (اوکراین)؛ عبدالمالک بابول (بنگلادش)

جایزه ویژه خانواده و محیط زیست: شایان جوان خوشدل

این مراسم با اجرای زنده موسیقی توسط گروه موسیقی سنتی بیداد به اتمام رسید و همزمان نمایشگاه‌های این جشنواره بین‌المللی که با هدف فرهنگ‌سازی حفاظت از محیط زیست، معرفی انرژی‌های پاک و مصرف بهینه برگزار شد، با حضور معاون رئیس جمهور و اهدای یک جایزه ویژه از سوی معاونت امور زنان و خانواده، در ایران و اسپانیا پایان یافت.