اثری از دکتر حمید عسکری در حوزه موسیقی کُرال منتشر شد

۱۴ تیر ۱۳۹۹ | ۱۰:۱۰ کد : ۳۶۱۵ رویدادها

کتاب «شیوه ‌های تنظیم آوازهای محلی برای گروه کُر» نوشته ی دکتر حمید عسکری رابری، عضو هیات علمی دانشکده موسیقی، توسط فرهنگستان هنر منتشر شد.

این کتاب به تبیین و توصیفِ دستاوردهای آهنگسازانِ برجسته ‌ای نظیر بارتوک، کومیتاس، شیمانوفسکی، چیورلیونیس، تورمیس، سویریدوف و یرکانیان پرداخته‌ و با تحلیل نمونه ‌هایی از تنظیم ‌های کُرالِ آوازهای محلی، نشان داده که آهنگسازان مؤلفه ‌هایی همچون هارمونی، ریتم، پُلی‌فونی، ساختار فرمی و بافت موسیقایی را برای جلو ی نوین آواز محلی به‌کار گرفته ‌اند. شیوه‌ های بدیع آهنگسازان در تنظیمِ آوازها، تابلوهایِ موسیقاییِ بی ‌مانندی آفریده و الگوهای آموزشیِ ارزشمندی ترسیم کرده‌ است.

«شیوه‌های تنظیم آوازهای محلی برای گروه کُر» برای آهنگسازان، رهبران کُر، دانشجویان موسیقی، و پژوهشگران حوز‌ه ‌های موسیقی کُرال و محلی نوشته شده و امیدوار است که در شناخت فنون کُرال ‌نویسی و گسترش «تنظیمِ آوازهای محلی ایرانی» مؤثر واقع گردد.