موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می کند:

۱۸ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۶:۵۹ کد : ۴۹۲ اخبار
موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می کند:

عصر روز گذشته ۱۷ خرداد ماه در محل موزه هنرهای معاصر از رویداد «هنر ناگهانی» رونمایی شد تا در ادامه این رویداد سفرهای خود به ۷ شهر ایران را آغاز کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه هنر به نقل از مهر، عصر روز گذشته به مدت ۴ ساعت موزه هنرهای معاصر تهران شاهد برپایی رویداد «هنر ناگهانی» بود که به دبیری مهدی نادری برگزار می شد. اصل این رویداد که قرار است در هفت شهر شیراز، تبریز، مشهد، اهواز، رشت، اصفهان و یزد هر کدام به مدت سه روز برگزار شود در تهران اجرایی یک روزه را پشت سر گذاشت.

در ابتدای این رویداد پرفورمنسی توسط  دکترحمید افشار(عضو هیأت علمی دانشکده سینما و تاتر دانشگاه هنر) و گروهش در دالان موزه هنرهای معاصر اجرا شد سپس شاگردان نادر مشایخی بخشی از ارکستر فلوتشان را اجرا کردند که این اجرا در بخش های دیگری از برنامه مجدد تکمیل شد.

کنار حوض پایین دالان موزه هنرهای معاصر رویداد شنیداری دیگری توسط مهدی بهبودی و محمد آزرم اجرا شد. در این بخش از رویداد صداهای بلند و گاه حتی آزاردهنده ای پخش می شد و محمد آزرم بر اساس جملاتی که پیش از این توسط مخاطبین روی تکه کاغذهایی به صورت بداهه نوشته شده بود در لحظه شعری را خلق کرد که البته آن شعر بعد از تولد برای همه حضار خوانده نشد و تنها می شد با ایستادن پشت لب تاپی که آزرم مشغول تایپ اثر با آن بود در جریان این بخش قرار گرفت.

این رویدادها در حالی اجرا شد که آثاری از نادر داوودی، سیف الله صمدیان، جمشید بایرامی، رضا جلالی، شهرام سیف و اثری توسط محمد تقی جلیلی با عنوان «نجات اثر» روی دیوار موزه نیز نصب شده بود.

اما شاید تنها بخشی که واقعا در آن رویدادی ناگهانی در حال رخ دادن بود توسط کامبیز درمبخش، کاریکاتوریست پیشکسوت اتفاق افتاد. او پشت میز ساده ای نشسته بود و سه ماژیک در اختیار داشت. هر کدام از مخاطبین روی کاغذهای بزرگی خطوطی را می کشیدند و این هنرمند با تکمیل بداهه این خطوط اثری خلق می کرد و با امضای خودش به مخاطب هدیه می داد.

در بخش بعدی این رویداد آثار فیلم کوتاه و ویدئو آرت های ۴ هنرمند نیز نمایش داده شد که مهمترین آنها دو فیلم «ایستگاه آخر» و اثر دیگری ساخته سیف الله صمدیان بود.

صمدیان در حاشیه این برنامه درباره ناگهانی ساخته شدن این دو فیلم به خبرنگار مهر گفت: معمولا کسی عادت ندارد برای ساخت فیلم مستند یا ویدئو آرت و... بدون تحقیق یا ایده ای شروع به کار کند اما در «ایستگاه آخر» که سال ۷۶ ساخته شد در روزی که بیشترین حجم برف از آسمان می بارید شما زنی را در ایستگاه اتوبوس ولنجک می بینید که منتظر رسیدن اتوبوس است. در این فیلم می بینید که چطور ناغافل من این زن را دیدم و این فیلم ساخته شد.

در انتهای این رویداد نیز که با استقبال مخاطبین همراه بود اثر شنیداری دیگری توسط شاگردان نادر مشایخی اجرا شد تا موزه هنرهای معاصر در بخشی از لابی و دالان خود روز پر سر و صدایی را پشت سر بگذارد.

در استیتمنت این نمایش یک روزه نیز آمده بود: «آنجا که فریدریش ویلهلم نیچه گفت: همچون هنرمندان باشید که هر روز، خود را از ‏نو می آغازند، بی شک به درک اهمیت «آن» از سوی هنرمندان اشاره کرده و امروز «ناگه، آن» اشاره به قدرت جادویی و خالقانه  یک هنرمند برای انقیاد زمین و زمان و ‏تسلط بر هستی برساخته و مخلقوش است.

‏«هنرمند ناگهانی» تنها توصیفی است که می توان درباره هنرمندان رویداد به کار برد. آن ها که همچون شطرنج بازان همیشه در اندیشه اند و برخلاف فیلسوفان نه به پرسش ‏و انکار از زمین و زمان که دست به کار ساخت جهانی هستند درون این دنیای پر تضاد ‏و پرسش و هر روز را از نو می آغازند.»‏

باید منتظر ماند و دید اجرای این اثر در شهرهای مختلف که به شیوه ای متفاوت صورت می گیرد چه بازتابی خواهد داشت و چقدر به اصل مفهوم «رویداد ناگهانی» نزدیک خواهد بود چرا که به گفته مهدی نادری دبیر این رویداد در شهرهای مختلف قرار است این رویداد در اماکن مختلفی در شهر و به شکل ناگهانی رخ بدهد و هیچ چیز این رویداد قابل پیش بینی نیست و تمام مجوزها به طور کلی از مراکز مختلف گرفته شده است.